Ohjeita asiakkaille

Tunnit varataan Einiltä soittamalla tai tekstiviestillä. Uusien asiakkaiden varaukset mieluiten soittamalla. Kerrothan tuntia varatessa rehellisesti ratsastustaitosi.
Ilmoitathan etukäteen mahdolliset liikuntarajoitukset, sairaudet, allergiat ja lääkitykset, joilla on merkitystä ratsastaessa ja hevosten kanssa toimiessa.

Tallilla ratsastaminen, hevosten hoitaminen ja liikkuminen tapahtuu omalla vastuulla. Suositellaan omaa vakuutusta tai SRL:n jäsenyyttä. Alueella toimii ratsastusseura
Keski-Karjalan Urheiluratsastajat, johon liittymällä saat tapaturmavakuutuksen.

Ratsastajalle kuuluu hevosen laitto ennen ja jälkeen tunnin. Tallille saavutaan vähintään puolituntia ennen tunnin alkua, jotta hevosen ehtii laittaa rauhassa valmiiksi. Tunnin jälkeen on myös hyvä varata noin puoli tuntia aikaa hevosen ja varusteiden hoitamiseen. Tallin henkilökunta auttaa tarvittaessa. Ilmoita etukäteen, jos et kerkeä laittamaan itse hevosta.
Ilmoitathan mikäli huomaat hevosessa tai varusteissa jotain normaalista poikkeavaa.

Muistathan, että ratsastustunti aikaa ovat myös selkään nousu, jalustimien säätämiset sekä selästä alastulo. Eli tunti alkaa siitä, kun tullaan alkukaartoon ja päättyy siihen, kun lähdetään loppukaarrosta pois.

Kaikkien ratsastustuntien peruutukset on tehtävä edelliseen iltaan klo 21 mennessä. Lauantain tunneille edellisenä iltana klo 18 mennessä. Poikkeuksena äkilliset sairastapaukset. Ajallaan perutetuista tunneista ei veloiteta maksua. Myöhässä perutuista peritään puolet tunnin hinnasta. Peruuttamattomista tunneista veloitetaan normaali maksu. Jos ratsastaja haluaa lopettaa tunnin kesken, hänestä johtuvista syistä, tunnista peritään normaali maksu.

Tunnit pidetään ulkona tallin aidatulla ja valaistulla noin 28m x 55m kokoisella ratsastuskentällä. Tallilla on käytössään myös toinen ratsastuskenttä, joka on kooltaan noin 25m x 45m. Pakkasraja tunneilla on n. -18
°C. Tallin puolelta ilmoitetaan viestillä, jos keli on liian kylmä ratsastaa. Voit myös itse perua tunnin vähemmälläkin pakkasella, jos et tarkene ratsastaa. Myös muissa huonoissa sääolosuhteissa (helle, ukkonen, kova sade, kova tuuli) tai kentän ollessa huonossa kunnossa, tunti saatetaan joutua perumaan. Epäselvissä sää-olosuhteissa kannattaa soittaa ja tiedustella asiaa!

Ratsastajan varusteet: CE-merkitty turvakypärä (voi lainata myös tallilta), ratsastussaappaat tai -kengät ja chapsit tai muut kannalliset/varrelliset kengät (esim. kumpparit), joustavat housut, ratsastushanskat. Turvaliivin käyttöä suositellaan. Muutoin säänmukainen vaatetus.
Lepattavat vaatteet ja sateenvarjot eivät kuulu tallille.

Hevosten ruokkiminen ilman omistajan tai tallinpitäjän lupaa on kielletty.

Hevosten karsinoihin, tarhoihin ja laitumille ei saa mennä ilman lupaa turvallisuussyistä. Talli on hevosten koti, käyttäydy sen mukaisesti.

Kentän laidalla on käyttäydyttävä rauhallisesti, ettei häiritse tuntia eikä aiheuta käytöksellään hevosten säikkymistä. Tallin alueella lemmikit on pidettävä kytkettyinä. Pienet lapset on oltava tallin alueella aikuisen välittömässä valvonnassa.